Budi dio naše mreže
Izbornik

14. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“

03.12.2022. 17:15
Križevci

U Križevcima će u subotu 3. prosinca biti održana završna svečanost 14. Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“. Susret će započeti u 17.15 sati okupljanjem autora i sudionika u župnom kompleksu sv. Ane u središtu grada. Tamo će uz pozdrave domaćina stručni ocjenjivački sud, u kojem su bili izv. prof. dr. sc. Vladimir Lončarević, prof. dr. Sanja Nikčević i vlč. Anđelko Katanec, okupljenima predstaviti zbornik najuspjelijih radova pristiglih na natječaj „Istini u pohode“. Zatim će u 18 sati u župnoj crkvi sv. Ane biti služeno misno slavlje koje će uz 104. obljetnicu rođenja župnika na glasu svetosti Stjepana Kranjčića, po kojemu susret i nosi ime, predvoditi križevački vladika Milan Stipić.

14. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ započet će nakon mise u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u 19 sati. U toj će prigodi autori najboljih radova, prema ocjeni stručnoga ocjenjivačkog suda, biti nagrađeni, dok će odabrani tekstovi biti javno izvedeni u interpretaciji dramskih umjetnika Helene Buljan i Dubravka Sidora. U glazbenom dijelu programa, uz korepeticiju Darka Golubića, nastupit će sopranistica Dunja Rebić.

Organizator je književnoga natječaja i susreta Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Križevci, Župa sv. Ane te Župa BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina iz Križevaca. Pokrovitelji novčanih nagrada nagrađenim autorima jesu: Samostan sv. Leopolda Bogdana Mandića – kapucini Zagreb, Glas Koncila koji je i nakladnik zbornika „Istini u pohode“, Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Hrvatska karmelska provincija i Nacionalno svetište sv. Josipa Karlovac. Književni susret održava se uz potporu Radnika d. d., KTC-a d. d. i Pučkog otvorenog učilišta. Detaljnije na www.kranjcic.hr i www.knjizevnikranjcic.hr.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu