Budi dio naše mreže
Izbornik

2. ljetni susret Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova

11.07.2022. - 13.07.2022.
Zadar

Ovogodišnji 2. po redu ljetni susret pod naslovom Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova odvijat će se od ponedjeljka 11. srpnja do srijede 13. srpnja u Sjemeništu Zmajević u Zadru, a tema susreta je „Amoris Laetitiae: Pratiti, Razlučiti i Integrirati slabosti – VIII. poglavlje”. Program i sudjelovanje u panelima za studente je predviđen 12. srpnja.

Aktualizacija i promišljanje o VIII. poglavlju postsinodalne apostolske pobudnice pape Franje, Amoris Laetitia – Radost ljubavi tema je ovogodišnjeg susreta moralnih teologa, doktoranada s modula Etičko-moralna i društvena relevantnost teologije te studenata.

Susret se odvija po drugi put u Zadarskoj nadbiskupiji, nakon prošlogodišnjeg koji je bio na otočiću Školjiću u samostanu sv. Pavla franjevaca trećoredaca.

Inicijatori susreta su pročelnik Katedre moralne teologije KBF-a Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tonči Matulić i poslijedoktorand na Teološko-katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru dr. sc. Damir Šehić.

(iz odluke I. inicijativnog susreta 2021.)

Glavna svrha ljetnih susreta pod nazivom Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova sastoji se u izgradnji kulture i mentaliteta zajedništva i suradnje na planu zajedničkog slušanja, razlučivanja i tumačenja suvremenih etičkih, bioetičkih, medicinsko-etičkih, društvenih, ekonomskih, političkih i ekoloških izazova.

Ovime želimo doprinijeti dubljem uočavanju, boljem razumijevanju i prikladnijem izlaganju objavljene istine na način kako to odgovara ljudima našega vremena.

Na ljetnim susretima želimo u ozračju dijaloške otvorenosti, međusobne suradnje i zajedničkog traganja za odgovorima i rješenjima na suvremene izazove, usvajati i usavršavati temeljne zahtjeve misijske preobrazbe Crkve koja izlazi, nove evangelizacije i obnove u duhu i slovu II. Vatikanskog koncila.

Želimo ovom inicijativom doprinijeti dubljem prepoznavanju epohalnih promjena, boljem shvaćanju konkretnih izazova koji odatle proizlaze i prikladnijem iznošenju kršćanskoga nauka.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu