Budi dio naše mreže
Izbornik

32. svečanosti Pasionske baštine

22.02.2023. - 05.04.2023.
Zagreb

Trideset i druge svečanosti Pasionske baštine bit će otvorene na Čistu srijedu/Pepelnicu, 22. veljače u 12 sati u Matici hrvatskoj monodramom Ispit savjesti Roberta Kurbaše prema poeziji Tina Ujevića. Svečanosti će završiti na Veliku srijedu, 5. travnja u crkvi Majke Božje Lurdske, kada će biti izveden tradicijski sinjski napjev Gospina plača.

Ovogodišnja Pasionska baština okuplja više od 50 programa glazbenoga, tradicijskog, likovnog, književnog, dramskog, kazališnog umjetničkog i pučkog izričaja, nastalog nadahnućem Kristove Muke.

U programima sudjeluju i brojni hrvatski mladi umjetnici, kao i najistaknutiji hrvatski književnici, glazbenici, skladatelji, pjesnici, dramski umjetnici, ali i pučki pjevači i amateri koji čuvaju vrijednu pasionsku baštinu hrvatskoga naroda, među kojima se ističu Faroski kantaduri i korizmeni napjevi iz procesije Za križen.

Programi će se, osim u Zagrebu, održati i u Krašiću, Brdovcu, Svetom Križu Začretju, Pakracu, Osijeku, Bilju, Rijeci, Karlovcu, Somboru te Sarajevu.

Program 32. Svečanosti Pasionske baštine se ostvaruje uz potpore Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba, Turističke zajednica Grada Zagreba, Hrvatskoga društva skladatelja, Grada Pakraca.

Ulazak na sve programe je besplatan. Cijeli program 32. svečanosti može se pronaći na mrežnoj stranici Pasionske baštine.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu