Budi dio naše mreže
Izbornik

86. redovno zasjedanje Biskupske konferencije BiH u Mostaru

20.03.2023. - 22.03.2023.
Mostar

Mostar, (IKA/KTA) – Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će 86. redovno zasjedanje u utorak 21. i srijedu 22. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, pod predsjedanjem predsjednika BK BiH mons. Tome Vukšića, vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH.

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine započet će radni dio zasjedanja u utorak, 21. ožujka u 9 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, a završit će u srijedu, 22. ožujka u 12 sati konferencijom za novinare. O zasjedanju će na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru (ulica Nadbiskupa Čule b.b.) govoriti predsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić i domaćin zasjedanja mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, biti upoznati s radom Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH u 2022. godini. Također će saslušati osvrt s Kontinentalne faze Sinode o sinodalnosti u Europi, održane od 6. do 12. veljače 2023. u Pragu te izabrati svoga delegata za zasjedanje Opće skupštine Biskupske sinode u listopadu 2023. u Rimu. Dogovorit će i teme svojih susreta predviđenih za 2023. godinu.

Uoči 86. redovitog zasjedanja, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i biskupi delegati, na liturgijsku proslavu svetkovne sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u ponedjeljak 20. ožujka u 18 sati, u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru sudjelovat će na svečanom euharistijskom slavlju. Misno slavlje predvodit će i prigodnu propovijed uputiti zagrebački nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša.

Nakon mise u uslijedit će u 19.30 sati u Biskupijskom centru u Mostaru, koji se nalazi preko puta katedrale, otvaranje izložbenog postava umjetničke i povijesne zbirke Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije pod naslovom „Biskupijsko umjetničko blago”.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu