Budi dio naše mreže
Izbornik

AdventFest u zagrebačkoj katedrali

11.12.2019. 18:30
Zagreb

Zagreb, (IKA) – U sklopu „Adventa u Zagrebu“ u zagrebačkoj katedrali će se od 4. do 21. prosinca održati AdventFest i s četiri koncerta duhovno oplemeniti vrijeme došašća.

AdventFest organizira Udruga Zvuci tišine uz podršku zagrebačke katedrale, njenog rektora preč. Josipa Kuhtića i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Na prvom koncertu 4. prosinca u 18.30 sati nastupit će Mješoviti katedralni zbor pod ravnanjem maestra Matije Škvorca, a uz pratnju orguljašice Katarine Javore. U srijedu 11. prosinca u 18.30 sati bit će koncert zbora župe Marije Pomoćnice s Knežije, sopranistice Ksenije Sanjković i tamburaškog orkestra Gaj, pod ravnanjem mo Krešimira Račića. Jedan od naših najboljih gudačkih kvarteta Kvartet Rucner muzicira u srijedu 18. prosinca u 18.30 sati. Njihova gošća je vrsna sopranistica Arijana Gigliani Philipp. A završni koncert je u subotu 21. prosinca, kad će zazvučati orgulje zagrebačke katedrale pod prstima orguljaša Marija Perestegija, a sve to će uveličati gost na trubi, naš najbolji trubač Dario Teskera.

Ulaz na sve koncerte je slobodan uz dobrovoljne priloge za orgulje.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu