Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Župe Ivankovo slavi 30 godina rada i djelovanja

29.05.2022. 19:00
Ivankovo

U nedjelju 29. svibnja Caritas Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja iz Ivankova, proslavit će 30 godina rada i djelovanja u svojoj župnoj zajednici i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

U 19 sati svečano misno slavlje predvodit će mon. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit u koncelebraciji s domaćim župnikom prečasnim Stjepanom Krekmanom, te ostalim svećenicima.

Caritas Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja iz Ivankova je osnovan poput mnogih  1991. g., tijekom početka Domovinskoga obrambenoga rata i agresije na Republiku Hrvatsku. Kako je Ivankovo na prometnici i izlazu iz Vinkovaca, u župi se smjestilo više od 1 500 prognanika i izbjeglica iz slavonskih mjesta, te iz Bosne i Hercegovine. Caritas je objedinio sve moguće donacije upravo na jednom mjesto,  skrbio i o domaćem stanovništvu koje je ostalo bez posla, te bio nositelj humanitarne pomoći u našoj župi, a i nekim okolnim župama.

Mirnom reintegracijom dolazi polako do povratka prognanih i izbjeglih, te Caritas, posebno i prioritetno otvara posudionicu pomagala za bolesnike. Danas je to najveća posudionica u Hrvatskoj, ali i regiji.

Trenutačno skrbi za 887 bolesnika, od kojih je 611 bolesnika na bolesničkim krevetima.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu