Budi dio naše mreže
Izbornik

Biblijsko bdjenje u Velikoj Gorici

06.03.2019. - 16.03.2019.

Velika Gorica, (IKA) – Tradicionalno XIX. biblijsko bdjenje, danonoćno čitanje Biblije, u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici započet će, kao i prethodna, u župnoj crkvi na Čistu srijedu – Pepelnicu 6. ožujka nakon mise u 18.30 sati. Sveto pismo započet će čitati župnik Norbert Ivan Koprivec, a nakon njega izmjenjivat će se čitaći prema unaprijed napravljenom rasporedu. Čitanje će trajati pet dana i noći i za to vrijeme Sveto pismo pročitat će se u cijelosti, a očekuje se oko 250 čitača. Večernje mise tijekom pet dana predvodit će u 18.30 sati: u srijedu 6. ožujka župnik Norbert Ivan Koprivec, u četvrtak 7. ožujka župni vikar župe sv. Pavla Zagreb – Retkovec Mario Dukić, u petak 8. ožujka župni vikar župe sv. Josipa Zagreb Luka Brešić, u nedjelju 10. ožujka odgojitelj Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu Ivica Cujzek, u ponedjeljak 11. ožujka župni vikar Toni Potrebić te u subotu 9. ožujka u 20.15 studentski kapelan na HKS-u Odilon Singbo. Prije večernjih misa vjernici će imati priliku za ispovijed.

Završna svečanost Biblijskog bdjenja započet će u subotu 16. ožujka misom zahvalnicom za pročitanu Bibliju i primljene milosti u 18.30 sati koju će predvoditi o. Niko Bilić D. I. Nakon mise i blagoslova Biblija koje donesu sa sobom, u župnom Pastoralnom centru Nazaret vjernici će u druženju i zajedništvu imati prigodu iznijeti doživljaje i odjeke ovog Biblijskog bdjenja, te podijeliti iskustva i svjedočanstva kako Božju riječ slušaju i po njoj žive u svakodnevici. Za organizaciju bdjenja zadužena je Biblijska zajednica župe.

U župi Navještenja, u kojoj se na poseban način časti događaj kojim je Marija primila vijest od Boga da će začeti i roditi Sina Božjega, čašćenje Božje riječi Biblijskim bdjenjem prvi put dogodilo se 2001. godine. Više se godina na redovitim susretima okupljala skupina laika. Čitali su Božju riječ, molili, pjevali i osjetili poticaj Duha Svetog na početku novog tisućljeća ljudima skrenuti pozornost na zapisanu Božju riječ. Zamisao čitati Bibliju neprekidno pet dana i pet noći prihvatio je i podržao ondašnji župnik mons. Josip Frkin.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu