Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan sv. Anastazije u Samoboru

12.01.2020. - 19.01.2020.

Ovogodišnja proslava blagdana sv. Anastazije mučenice u Samoboru započinje u nedjelju 12. siječnja trodnevnom duhovnom pripravom. Toga dana na večernjoj misi u 18 sati propovijedat će trajni đakon i povjerenik za pastoral sportaša Marijan Spehnjak. Nakon mise bit će susret Obiteljske zajednice tijekom kojeg će svjedočiti obitelj Spehnjak. Istovremeno u vjeronaučnoj dvorani bit će organizirane radionice za djecu.

Drugi dan trodnevnice, u ponedjeljak 13. siječnja tijekom mise u 18 sati propovijedat će đakon u župi sv. Ivana Nepomuka Lučko-Stupnik Tomislav Medić, a u utorak 14. siječnja, također u 18 sati, đakon u župi sv. Petra ap. u Zagrebu Marko Nimac.

Na sam blagdan sv. Anastazije, u srijedu 15. siječnja mise u župnoj crkvi bit će u 8 sati, koju predvodi samoborski kapelan vlč. Kristijan Tušek, u 11 sati, koju predvodi župnik u Lugu Samoborskom vlč. Josip Čulig, te u 18 sati uz sudjelovanje vjernika u narodnim nošnjama, branitelja i bratovština, a predvodit će je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Misi prethodi procesija s likom sv. Anastazije.

U nedjelju 19. siječnja misu u 11 sati predvodi prebendar prof. dr. Josip Šimunović.

Svakoga dana prije misnih slavlja bit će prilika za ispovijed, kada će se moliti krunica i litanije u čast sv. Anastaziji.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu