Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov zavjetne kapelice, spomenika i trga bl. Drinskih mučenica

24.09.2021. 11:00
Novi Travnik

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić će u petak 24. rujna u Novom Travniku predslaviti misu tijekom koje će blagosloviti novu zavjetnu kapelicu, spomenik i trg bl. Drinskih mučenica.

Tim povodom Apostolska pokorničarnica dodijelila je potpuni oprost vjernicima koji će sudjelovati u tom slavlju pod uobičajenim uvjetima:

APOSTOLSKA POKORNIČARNICA, kako bi povećala pobožnost vjernika i spasenje duša, službom koja je na poseban način dodijeljena, božanskom providnošću u Kristu i našem Gospodinu, svetom Ocu papi, gospodinu Franji, prihvaćajući nedavni zahtjev vlč. Ante Ledića, župnika Presvetog Trojstva župe „Novi Travnik“, Vrhbosanske nadbiskupije, koji je svesrdno podržao uzoriti nadbiskup i metropolita, prigodom svečane proslave u čast Blaženih Drinskih mučenica, koja je dana 24. rujna 2021. u novoj kapelici nedavno nazvanoj po istim blaženim mučenicama, iz nebeske riznice Crkve milostivo dodjeljuje potpuni Oprost pod uobičajenim uvjetima (sakramentalna ispovijed, euharistijsko zajedništvo i molitva na nakanu pape), svim vjernicima koji su, potaknuti pravim duhom pokore i ljubavi, a koje će to moći primijeniti i kao pohvalu dušama u čistilištu, ako posjete kapelicu kao hodočasnici i ondje pobožno sudjeluju u svetim obredima, ili barem provedu neko vrijeme u molitvi, završavajući molitvom Gospodnjom, Vjerovanjem i zazivima Blaženoj Mariji Djevici i Blaženim drinskim mučenicama.

Stariji, nemoćni i svi koji iz ozbiljnog razloga ne mogu otići od kuće, jednako će moći dobiti potpuni oprost, pod uvjetom da se odvoje od bilo kakvog grijeha s namjerom da se što prije ispune tri uobičajena uvjeta, ako se duhovno pridruže slavljima, uz molitve milosrdnom Bogu za boli i patnje vlastitoga života.

Kako bi se ovaj pristup stjecanju božanske milosti putem ključeva Crkve lakše ostvario pastoralnim milosrđem, ova Pokorničarnica snažno potiče da se župnik i svećenici opremljeni odgovarajućim sposobnostima za slušanje ispovijedi, spremno i velikodušno odazovu slavlju sakramenta Pokore.

Ovaj dekret će vrijediti samo za ovaj događaj. Bez obzira na bilo koju suprotnu odredbu.

Dano u Rimu, u palači Apostolske pokorničarnice, 31. kolovoza, godine Gospodnjeg Utjelovljenja 2021.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu