Budi dio naše mreže
Izbornik

Četvrti ekumenski glazbeno-molitveni susret „Nek' poteku pravda i mir“

23.09.2023. 19:30
Zagreb

Zagreb, (IKA) – U povodu „Vremena stvorenog“ (od 1. rujna do 4. listopada), kada se molitvom i drugim aktivnostima na globalnoj ekumenskoj razini iskazuje kršćanska skrb za Božje stvorenje, Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog i Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“, organiziraju Četvrti ekumenski glazbeno-molitveni susret, koji će se održati u subotu 23. rujna u 19.30 sati, u župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu, Jordanovac 110. Biblijsko geslo ovogodišnjeg „Vremena stvorenog“ nadahnjuje se knjigom proroka Amosa i glasi „Nek’ poteku pravda i mir“ (usp. Am 5, 24).

Dosadašnji predmolitelji na glazbeno-molitvenim susretima Crkava zagrebačkog područja bili su iz Katoličke, Srpske Pravoslavne, Makedonske Pravoslavne, Evangeličke (Luteranske), Reformirane Kršćanske Kalvinske i Baptističke Crkve, a za glazbenu podršku ove godine skrbi Slavljenička služba Molitvene zajednice „Srce Isusovo“.

Inicijativa „Vrijeme stvorenog“, na koju pozivaju papa Franjo, carigradski patrijarh Bartolomej i anglikanski canterburški nadbiskup Welby, kao što je već isticano, ima ekumenski karakter i u određenom smislu uključuje katolike, pravoslavce i protestante iz oko 2,2 milijarde kršćana diljem svijeta, u molitvi i djelovanju za zaštitu i očuvanje zajedničkog doma, planeta Zemlje. Započinje 1. rujna, na Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom i traje sve do 4. listopada, spomendana sv. Franje Asiškog, „prijatelja stvorova“ i u tom smislu zaštitnika ekologije.

U vremenu kada i u našim Crkvama i društvima diljem svijeta tako očito nedostaje i pravde i mira organizatori i kršćanske Crkve zagrebačkog područja pozivaju sve zainteresirane da se pridruže glazbeno-molitvenom susretu i da zajedno s prorokom Amosom mole da u cijelom čovječanstvu „poteku pravda i mir“.

Dodatne informacije o globalnoj ekumenskoj inicijativi „Vrijeme stvorenog“ dostupne su na mrežnoj stranici te inicijative, a o Udruzi za očuvanje planeta „I stvori Bog Zemlju“ na stranici Udruge.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu