Budi dio naše mreže
Izbornik

Dani Riječke Majke

26.09.2021. - 29.09.2021.
Rijeka

Postulatura službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić od 26. rujna do 29. rujna organizira Dane Riječke Majke. Program posvećen utemeljiteljici jedine riječke autohtone družbe započet će u nedjelju 26. rujna na dan slavlja rođenja i krštenja Riječke Majke. Liturgijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM (Vela crikva – Assunta), u kojoj je krštenja službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić, predvodit će krčki biskup Ivica Petanjak. Početak je u 18 sati.

Nakon liturgijskog slavlja, u 19 sati bit će predstavljena knjiga „Udruga Kćeri Presvetog Srca Isusova u Trstu i Marija Kozulić (1879. – 1889.)“ postulatorice kauze i vrhovne predstojnice Družbe Presvetog Srca Isusova s. Dobroslave Mlakić. Uz autoricu, o djelu će govoriti krčki biskup mons. dr. Ivica Petanjak i crkveni povjesničar izv. prof. dr. sc. Marko Medved. U glazbenom dijelu programa nastupit će Schola Cantorum Rijeka i obitelj Tuhtan.

Drugog i trećeg dana trodnevnice, 27. i 28. rujna, liturgijska slavlja u kapeli Presvetog Srca Isusova na Pomeriju predvodit će generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. dr. Mario Tomljanović. Početak je u 18 sati. Prije sv. Misa je molitva krunice u 17:30 sati.

Na Dan preminuća Riječke Majke, 29. rujna, svečano euharistijsko slavlje u 18 sati u kapeli Presvetog Srca Isusova predslavit će riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu