Budi dio naše mreže
Izbornik

Deseta obljetnica postavljanja Kipa Gospe od Puta s djetetom Isusom

14.08.2019. 10:00

Svečanost obilježavanja desete obljetnice postavljanja Kipa Gospe od Puta s Djetetom Isusom održat će se u srijedu 14. kolovoza s početkom u 10 sati na odmorištu Krka na dionici Autoceste A1 Zagreb-Split. Događaj organiziraju hrvatska humanitarna udruga Cro Unum i župni ured iz Skradina.

Događaju će nazočiti predsjednik hrvatske humanitarne udruge Cro Unum i inicijator izgradnje i postavljanja Kipa Gospe od Puta s Djetetom Isusom prof. dr. Dragan Primorac, šibenski biskup Tomislav Rogić, skradinski župnik don. Gabriel Jagarinec, niz članova Vlade Republike Hrvatske, saborski zastupnici, čelnici jedinica lokalne samouprave Šibensko-kninske županije, članovi hrvatske humanitarne udruge Cro Unum među kojima su proslavljeni hrvatski sportaši, te istaknute osobe iz javnog i političkog života Hrvatske.

Kip Gospe od Puta postavljen je 14. kolovoza 2009. godine, u nazočnosti više stotina uzvanika među kojima su bili šibenski biskup Ante Ivas, požeški biskup Antun Škvorčević, kotorski biskup Ilija Janjić, banjolučki biskup Franjo Komarica, dubrovački biskup Želimir Puljić te nadbiskupi splitsko-makarski Marin Barišić i Ante Jurić i zadarski Ivan Prenđa.

Projekt je u cijelosti realiziran (uključujući završne radove na okolišu s pripadajućim vrtom te osvjetljenje Kipa i platoa) isključivo donacijama članova i prijatelja Udruge. Prema pisanjima medija, zbog svoje lokacije i atraktivnosti Kip Gospe od Puta jedno je od najposjećenijih mjesta u RH s više od milijun posjetitelja godišnje. Dvije godine nakon postavljanja, 14. kolovoza 2011 godine, organizirana je primopredaja Kipa Gospe od Puta s Djetetom Isusom Šibenskoj biskupiji.

Kip Gospe od Puta, (visine 3.5 m i težine 8 tona), najviši je kip Majke Božje u Hrvatskoj, a djelo je akademskog kipara prof. dr. Krune Bošnjaka i akademskog kipara Vene Jerkovića te njihovih suradnika.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu