Budi dio naše mreže
Izbornik

Deseti dan manifestacije Dani kršćanske kulture u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

15.04.2019. 10:48

Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja.

Pretposljednji, deseti dan manifestacije u Splitu u 15.30 sati u Franjevačkom samostanu fra Ante Antića bit će upriličena završna izložba ikona polaznika tečaja ikonopisanja i svečana posveta novih ikona. U 17.30 sati u Vestibulu će se održati koncert “Stabat Mater”, skladatelja Antonija Vivaldija. U programu će sudjelovati Žana Marendić-Bučević i Marin Vitas, te Trogirski glazbenici, u suorganizaciji Turističke zajednice Grada Splita i Glazbene mladeži Split. U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata bit će projekcija animiranog sinkroniziranog filma za djecu “Ups! Noa je otišao”, a u konkatedrali sv. Petra u 19 sati održat će se već tradicionalni koncert pučkih korizmenih napjeva “Puče moj” i predstavljanje CD-a “Puče moj 2018.”

U Dubrovniku u crkvi Male braće u 20 sati će započeti koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova iz Dubrovačke biskupije. U tom bogatom glazbenom programu, koji je priredio Krešimir Magdić, sudjelovat će brojne klape, zborovi i vokalni sastavi mladih iz župa Dubrovačke biskupije, te Katedralni madrigalisti i Dubrovački komorni zbor. Nakon koncerta, u 21 sat dubrovački dio programa ovogodišnje manifestacije Dani kršćanske kulture svečano će zatvoriti mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

U Šibeniku u 19:30 sati u katedrali bit će predstavljanje nosača zvuka “O Isuse izranjeni”, u kojemu će nastupiti Pivači sv. Jakova, uz sudjelovanje šibenskoga biskupa mons. Tomislava Rogića i mons. Marinka Mlakića.

U Vodicama će se na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 10 sati održati radionica pod nazivom “Kako se misi Vodiška karitula i kroji Žudijska kapa”. Radionicu će voditi Josip Mateša i članovi kulturne udruge “Vodiške Perlice”.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu