Budi dio naše mreže
Izbornik

Deseti utorak u čast sv. Anti u Šibeniku

18.05.2021. 18:15
Šibenik

Stoljetna tradicija štovanja sv. Ante Padovanskoga, u narodu nazvanog Svetac svega svijeta, nastavlja se i ove godine u Šibeniku pri drevnom Samostanu sv. Frane. Ta najstarija franjevačka prisutnost u gradu Šibeniku oblikovala je tijekom stoljeća razna liturgijska slavlja kao i brojne pučke pobožnosti među kojima se osobito ističe štovanje sv. Ante koji je sunaslovnik crkve sv. Frane (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića).

U njoj se od 16. ožujka za svetkovinu sv. Ante priprema pobožnošću 13 utoraka u njegovu čast. Za tu prigodu fratri će biti na raspolaganju vjernicima hodočasnicima za sakramente ispovijedi i euharistije.

Desetoga utorka misu u 19 sati predslavit će don Darko Poljak. Prije mise, u 18:15 bit će molitva krunice, a u 18:40 pjevana Večernja.

Sve do svetkovine sv. Antuna 13. lipnja u crkvi je vjernicima na štovanje izložen svečani relikvijar sa svečevom relikvijom.

Vjernici se pozivaju na preventivno djelovanje, oprez i poštivanje onih mjera zaštite od zaraze koronavirusom koje su na snazi.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu