Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica i proslava Gospe od suza u Pleternici

23.08.2019. - 31.08.2019.

Pleternica, (IKA) – U svetištu Gospe od suza u Pleternici od 23. do 30. kolovoza priređuje se devetnica. Svakog dana u 18 sati je molitva krunice, a u 19 sati misa s propovijedi, prigoda za ispovijed i klanjanje pred Presvetim, a na uočnicu, 30. kolovoza, cjelonoćno klanjanje. Devetnicu predvode fra Petar Cvekan i fra Zdravko Lazić iz Zagreba.

Na sam blagdan Gospe od suza, u subotu 31. kolovoza, svečano euharistijsko slavlje u 19 sati predvodi požeški biskup Antun Škvorčević. Nakon mise kreće zavjetna procesija.

Misa za bolesnike i podjela bolesničkog pomazanja bit će u 10 sati. U 15 sati je ispovijed, a u 16 sati misa. Program za djecu i mlade započinje u 18 sati.

U nedjelju 1. rujna u 11 sati je misa zahvalnica i oproštaj.

Svećenike i hodočasnike koji organizirano na blagdan dolaze autobusima, gradski će autobusi nakon slavlja vratiti iz središta grada na sajmište gdje su parkirani njihovi autobusi.

Župnik i rektor svetišta Antun Ćorković ujedno poziva na sudjelovanje u hodočašću u Siracusu od 14. do 19. travnja, u Uskrsnom tjednu, sljedeće godine u organizaciji Požeške biskupije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu