Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica i svetkovina Bezgrješnog Začeća u crkvi sv. Frane

29.11.2021. - 08.12.2021.
Šibenik

Crkva i samostan sv. Frane u Šibeniku – Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, njeguje višestoljetnu tradiciju veoma naglašenog kulta prema Blaženoj Djevici Mariji. Tome u prilog svjedoče i oltari i slike, u crkvi i samostanu, od kojih su neki visoke umjetničke vrijednosti iz 15. stoljeća. Tu je i nadasve poznata Šibenska molitva, lauda u čast Blaženoj Djevici Mariji, najstariji pjesnički tekst na hrvatskom jeziku pisan latiničnim pismom koji se čuva u knjižnici samostana sv. Frane, a potječe iz druge polovice 14. stoljeća. U novije vrijeme, sa sv. Maksimilijanom Kolbeom, u Redu franjevaca konventualaca osobito je snažno promicano višestoljetno zauzimanje i promidžba štovanja Blažene Djevice Marije pod imenom Bezgrješna.

Devetnicu uoči svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 29. studenoga – 7. prosinca, animirat će članovi Vojske Bezgrješne, a svete mise će predvoditi, te propovijedati, domaći redovnici. Mise će se tijekom devetnice slaviti u 18 sati, a pobožnost započinje u 17:15.

Na samu svetkovinu Bezgrješne mise će biti u 8, 10:30 i 18 sati. Tijekom svečanog slavlja u 18 sati članovi Vojske Bezgrješne obnovit će posvetu Bezgrješnoj. Nakon mise će molitvom pred svečevim oltarom biti zaključena Godina sv. Josipa.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu