Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica pred blagdan Bezgrešne u crkvi Sv. Frane u Šibeniku

01.12.2018. - 08.12.2018.

Crkva i samostan sv. Frane u Šibeniku – Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, njeguje višestoljetnu tradiciju čuvanja kulta prema Blaženoj Djevici Mariji. Tome u prilog svjedoče i oltari i slike, u crkvi i samostanu, od kojih su neki visoke umjetničke vrijednosti iz 15. stoljeća. Tu je i nadasve poznata Šibenska molitva, lauda u čast Blaženoj Djevici Mariji, najstariji pjesnički tekst na hrvatskom jeziku pisan latiničnim pismom koji se čuva u knjižnici samostana sv. Frane, a potječe iz druge polovice 14. stoljeća. U novije vrijeme, sa sv. Maksimilijanom Kolbeom, Red franjevaca konventualaca Blaženu Djevicu štuje osobito pod nazivom Bezgrešna.

Devetnicu pred blagdan od 29. studenoga animiraju brojni članovi Vojske Bezgrešne a mise će predvoditi i propovijedati redovnici iz samostana sv. Frane u Šibeniku. Trodnevnica pred blagdan Bezgrešne započinje u četvrtak 6. prosinca a predslavit će je i propovijedati prof. fra Ivan Karlić.

Mise tijekom devetnice su u 18 sati a pobožnost započinje u 17.15 sati.

Mise na blagdan Bezgrešne, 8. prosinca, su u 8, 10.30 i svečana misa u 18 sati pod kojom će članovi Vojske Bezgrešne obnoviti posvetu Bezgrešnoj.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu