Budi dio naše mreže
Izbornik

Druga tribina ciklusa „U susret sv. Vlahu“

26.01.2023. 19:30
Dubrovnik

Druga tribina ciklusa „U susret sv. Vlahu“ održat će se u četvrtak 26. siječnja u 19:30 u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Na tribini će biti predstavljena knjiga autorice Nevenke Šarčević „Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“.

Knjigu će, uz autoricu, predstaviti urednica knjige dr. sc. Katarina Horvat-Levaj s Instituta za povijest umjetnosti i don Robert Tonsati iz Ureda za kulturu i kulturna dobra Kotorske biskupije. Moderator će biti povjesničar umjetnosti Ivan Viđen iz Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

Knjiga donosi u osam cjelina razgovore koje je autorica vodila o povijesti, arheologiji, zaštiti spomenika, povijesti umjetnosti i crkvene povijesti područja Boke kotorske. Stručnjaci raznih profila na stranicama knjige pišu o probranim temama teritorija na kojemu su se stoljećima događali različiti kulturni dodiri i stilska preplitanja. Kulturno nasljeđe ovoga Dubrovniku susjednog prostora predstavlja se tako na nov i svjež način podsjećajući da se u Boki kotorskoj nalaze neka od antologijskih djela kulturne baštine na istočnoj obali Jadrana.

Izdanje je objavljeno u zajedničkom poduhvatu Kotorske biskupije, Instituta za povijest umjetnosti i nakladničke kuće ArTresor 2019. godine. Recenzenti su akademik Tonko Maroević i akademik Radoslav Tomić, urednica je dr. sc. Katarina Horvat-Levaj, a fotografije koje su u knjizi je snimio fotograf Paolo Mofardin.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu