Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovska osmina uoči svetkovine Duhova u Varaždinu s bogatim glazbeno-duhovnim programom

31.05.2019. - 08.06.2019.

Varaždin, (IKA) – Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i ove godine priprema bogat duhovno-glazbeno-edukativni program uoči svetkovine Duhova.
Ovogodišnja duhovska osmina započet će koncertom poznatih izvođača popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj u petak 31. svibnja u 20 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu.
U sklopu osmine u subotu 1. lipnja u 20 sati gostovat će ansambl Kolbe sa svojim mjuziklom “Svetac svega svijeta” u varaždinskom HNK.
Zatim će poznati dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić predvoditi duhovsku duhovnu obnovu u utorak 4. lipnja od 19 sati u varaždinskoj katedrali.
Mladi će u srijedu 5. lipnja postaviti humanitarni štand na kojem će biti prezentacija i prodaja majica s logom „Ne PSUj – ČOVJEKUj“ te proizvoda zajednice Cenacolo, a sve s ciljem zalaganja za Hrvatsku bez psovke. Prihod od prodaje namijenjen je zajednici Cenacolo te jednoj obitelji u potrebi. Štand će biti postavljen od 9 do 19 sati.
Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji Jakov Rađa, u sklopu duhovske osmine predvodit će katehezu i klanjanje u petak 7. lipnja u 19 sati u varaždinskoj katedrali.
Uoči svetkovine Duhova, u subotu 8. lipnja, bit će cjelodnevno duhovsko bdjenje. U Sračincu će biti susret ministranata od 9 sati. U župi sv. Josipa u Varaždinu svoj susret od 11 sati imat će osobe s intelektualnim teškoćama, dok će u crkvi Dobrog Pastira (župa sv. Fabijana i Sebastijana) biti susret obitelji i bračnih parova.
Večernji dio bdjenja započet će u varaždinskoj katedrali u 20 sati. Zamišljeno je na način da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme do 22.15 sati na tri odvojena mjesta u sklopu Biskupijskog ordinarijata i same katedrale gdje će se odvijati čitanje Božje riječi, molitva ružarija, klanjanje te svjedočanstvo. Vrijeme boravka u pojedinom prostoru je proizvoljno prema ponuđenom programu do zajedničke mise bdjenja u katedrali u 22.15 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu