Budi dio naše mreže
Izbornik

Fabijanska osmina u Varaždinu

20.01.2019. - 27.01.2019.

Varaždin, (IKA) – U varaždinskoj župi svetih Fabijana i Sebastijana 20. siječnja započinje Fabijanska osmina. Tema ove godine je „Sveti Josip – zaručnik Blažene Djevice Marije“.
Prvog dana, na samu župnu svetkovinu, misu u 10 sati predvodit će varaždinski biskup Josip Mrzljak, dok će ostale dane mise biti u 18 sati, a slavit će ih gostujući svećenici Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.
Prvog dana osmine promišljat će se o sv. Josipu kao čovjeku Božjeg povjerenja.
Drugog dana, u ponedjeljak 21. siječnja župni vikar u Bestovju, Novaki i Rakitje Marko Toplak govorit će o šutnji sv. Josipa.
Trećeg dana, 22. siječnja misu će predvoditi župni vikar u Pitomači Karlo Kruljac, i promišljati o poslušnosti sv. Josipa.
„Sveti Josip – zaštitnik obitelji“ bit će tema nagovora četvrtog dana Fabijanske osmine 23. siječnja o kojoj će govoriti župni vikar u Jastrebarskom Filip Marić.
Župni vikar koprivničke župe blaženog Alojzija Stepinca Miro Denac govorit će o sv. Josipu i euharistiji u četvrtak 24. siječnja.
Biskupov tajnik Marko Domiter će šestog dana Fabijanske osmine 25. siječnja promišljati o poniznosti sv. Josipa, dok će župni vikar u Sračincu Nikica Posavi pretposljednjeg dana osmine, u subotu 26. siječnja govoriti o sv. Josipu kao mužu Marijinu i djevičanskom ocu Isusovu.
Osmog dana Fabijanske osmine 27. siječnja o sv. Josipu kao zaštitniku radnika promišljat će župni vikar u Ivancu Mišel Kovačević.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu