Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata

29.06.2019. - 03.07.2019.

Split, (IKA) – U organizaciji Papinskih misijskih djela i Splitsko-makarske nadbiskupije, od 29. lipnja do 3. srpnja održat će se u Splitu 31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata.

Misionari pristigli iz 12 zemalja: Ruande, Tanzanije, Ugande, Perua, Zambije, Ekvadora, DR Kongo, Haitija, Islanda, Ukrajine, Benina i Salomonskih Otoka, tom će prigodom međusobno razmjeniti iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima Splitskomakarske nadbiskupije svoje posvećenje za misijsku djelatnost Crkve.

Program započinje u subotu 29. lipnja okupljanjem u samostanu Službenica Milosrđa na Kamenu. Te subote, euharistijsko slavlje u konkatedrali Sv. Petra u Splitu u 19 sati predvodit će predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup Ivica Petanjak. Program će se nastaviti u nedjelju prijepodne, 30. lipnja, s misnim slavljima u župama grada Splita i okolice, koje će predvoditi i na kojima će svjedočiti misionari. U nedjelju poslijepodne misionari će posjetiti prasvetište Gospe od Otoka u Solinu, a navečer u 19 sati, misionari će slaviti misu i sudjelovati u Nightfeveru na Sveučilišnom kampusu.

U ponedjeljak 1. srpnja, nakon radnoga dana, misionari će posjetiti Vepric i slaviti misu u svetištu Majke Božje Lurdske u 18 sati. Nakon mise susret će se s ministrantima i mladima. Sljedećeg dana, u utorak 2. srpnja, predviđen je posjet marijanskom svetištu u Sinju u sklopu kojeg će se održati i susret s Franjevačkom mladeži – FRAMA-om. Misa u Sinju je u 19 sati.

Tradicionalni 31. susret misionara i misionarki završava u srijedu 3. srpnja misom u samostanskoj kapelici Službenica Milosrđa na Kamenu.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu