Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Stazom Gospi Sinjskoj

01.08.2020. 05:00
Solin

Deveto hodočašće u sklopu devetnice Velikoj Gospi novootvorenom Stazom Gospi Sinjskoj u subotu 1. kolovoza iz Solina u dvije skupine kreće od crkve Gospe od Otoka u 5 sati za one koji idu sporije ili umjereno (prosječno oko 3,4 km/s), a druga skupina u 8 sati za one koji idu brže ili brzo (prosječno 4,4 km/s ili više). Misno slavlje za obje skupine u dvorištu svetišta Gospe Sinjske slavi se u 16 sati.

Hodočasnici se moraju prijaviti zbog popisa sudionika. Tko kreće u 5 sati neka se prijavi fra Boži Vuleti: 098 91 97 132 (SMS ili WhatsApp porukom), a tko kreće u 8 sati neka se prijavi fra Domagoju Runji: 098 958 01 95 (SMS ili WhatsApp porukom).

Dužina Staze je 30 kilometara. Hodočasnici se uobičajeno odmaraju na Megdanu u Klisu, gdje popiju kavu; pomole se kod kapelice Gospe u Dnu Polja na ulazu u Dugopolje; zatim u šumarku na Križicama; u Dicmu kod supermarketa; i na odmorištu Kukuzovac. Staza se proteže uzduž glavnih prometnica te je pristupačna za pomoć u slučaju neke nezgode. Redovito se moli krunica: kad se krene s Klisa; kroz Dugopolje;  na prvoj dionici „rere“ u dicmanjskom polju; između Dicma i Kukuzovca. 

Organizatori savjetuju da se koristi odgovarajuća obuća, štapovi za hodanje te se ponese jelo i dostatno vode (barem 2,5 l). Poželjno je da se hodočasnici drže na okupu ovisno o veličini skupine. Povratak je moguć javnim prijevozom. 

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu