Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće vjernika BiH u Mariju Bistricu

13.10.2018. 11:00

Marija Bistrica, (IKA) – Vjernici iz Bosne i Hercegovine hodočastit će u subotu 13. listopada u svetište Majke Božje Bistričke.

U 11 sati počinje misa na otvorenom koju će predvoditi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom.

U14.30 sati je zajednički križni put, koji završava u crkvi pozdravom Gospinu liku.

Tumačeći razloge hodočašća, kardinal Puljić istaknuo je da je ono prigoda da se vjernici koji su, u ratu i neposredno poslije rata, prognani i oni koji su ostali na svojim ognjištima, pod okriljem zajedničke Nebeske Majke, ponovno susretnu. „Brojni naši vjernici koji žive u Hrvatskoj, gdje su našli svoj novi dom, a korijenom su iz naših župa, rado dođu kako bi kod Gospe susreli svoje rođake, nekadašnje susjede i prijatelje. Blagoslovljen je susret u radosti kada nas Majka Marija okuplja. Neka i iz našeg srca pođe radosni Veliča kao što je Marija uskliknula u susretu s Elizabetom. Na taj način kroz susrete čuvamo pamćenje i sjećanje na svoje korijenje. Ovim hodočašćem želimo izraziti svoju odanost i vjernost, ali i osposobiti svoja srca da budemo svjedoci vjere i ljubavi u našem svagdanjem životu“, izjavio je kardinal Puljić.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu