Budi dio naše mreže
Izbornik

Horvatov pohod

13.01.2019. 08:30

Planinarsko društvo „Lipa” u nedjelju 13. siječnja organizira Horvatov pohod, tradicionalni zimski planinarski pohod s hodanjem od središta Sesveta do planinarskog doma na Lipi u sklopu kojeg će se slaviti misa u kapeli Hrvatskih mučenika.

To je prvo veće druženje planinara u novoj godini na istočnom dijelu Medvednice Pohod se održava po 17. puta. Okupljanje na početnoj točki kod spomenika Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice u Sesvetama je do 8.30 sati. Oni koji dolaze iz grada, do Sesveta mogu stići za desetak minuta ZET-ovim autobusom linije 212 koji s terminala Dubec polazi u 7.30, 7.50 i 8.10 sati. Do Dupca voze tramvaji broj 4, 7 i 11. Do Sesveta se može doći i vlakom s Glavnog kolodvora za 15 minuta. Vlak polazi u 7.40 i 8.05 sati.

Trasa pohoda je markirana planinarska staza br. 58 koja iz Sesveta ide šumom Divjača i dalje uz sela sesvetskog podsljemenskog područja do završnog, malo strmijega planinarskog uspona do doma na Lipi. Za to pješačenje je potrebno oko 4 do 5 sati ovisno o uvjetima na stazi. Na početku zadnje trećine puta, u kući prijatelja „Lipe“ Peje, sve sudionike čeka besplatna okrepa: čaj, kuhano vino, kolači … pri čemu će organizator rado zaprimiti dobrovoljni prilog. U planinarskom domu domari pak nude već uobičajena planinarska jela.

Nakon višesatnog hodanja župnik iz Vugrovca Filip Lucić služit će misu u kapeli Hrvatskih mučenika s početkom u 14 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu