Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarni koncert pod geslom „Klapski zvuci za njihovo bolje sutra“

28.05.2019. 19:30

Zaklada „Marija De Mattias“ Klanjateljica Krvi Kristove organizira humanitarni koncert pod geslom „Klapski zvuci za njihovo bolje sutra“. Koncert će se održati 28. svibnja s početkom u 19.30 u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Na koncertu sudjeluje devet dalmatinskih klapa grada Zagreba: Ćakulone, Armorin, Figurin, Euterpa, Obilanca (ženske) i Nostalgija, Bošket, Grdelin, Stine (muške).

Zaklada djeluje pod geslom „za lijepi poredak stvari u svijetu“ zauzimajući se za solidarnost i pravdu kroz antidiskriminacijske oblike zaštite ranjivih socijalnih skupina. Humanitarni koncert namijenjen je za stipendije studentima slabijeg imovinskog statusa iz Hrvatske i BiH te za programe integracije djece s teškoćama u razvoju.

Klapska pjesma kao vokalno višeglasje jedno je od najprepoznatljivijih autohtonih hrvatskih glazbenih izričaja. Uz Dalmaciju, kolijevku klapskog pjevanja, njeguje se i u drugim sredinama Hrvatske i dijaspore. Grad Zagreb je postao važno središte klapskog pjevanja zbog brojnih klapa koje u njemu djeluju i kvalitete pjevanja.
Publika će moći doživjeti bogatstvo zvuka i ljepotu glazbenog izričaja tog našeg nematerijalnog kulturnog dobra.

Ulaznice po cijeni od 120,00 kn mogu se kupiti na blagajni Dvorane Lisinski, on-line isključivo na web stranici www.lisinski.hr i www.ulaznice.com.hr, dva sata prije početka koncerta ili rezervirati na e-mail: cmilkovic@gmail.com; Informacije na mob: 099 4949 492. Klape i publika svojim dobrotvorjem doprinose boljem sutra novim generacijama i ranjivim skupinama društva. Kupnjom ulaznice za koncert pomaže se djelovanje Zaklade Marija De Mattias, spaja ugodno s korisnim, postaje dijelom mozaika dobrote.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu