Budi dio naše mreže
Izbornik

Iskra Milosrđa, 28. rujna u 15 sati i u Hrvatskoj

28.09.2018. 15:00

Zagreb, (IKA) – Iskra Milosrđa, međunarodna molitvena inicijativa u čast Božjega milosrđa na ulicama gradova svijeta održat će se u petak, 28. rujna u 15 sati u organizaciji Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i u Hrvatskoj.

Molitve će se održati u župi sv. Marije Magdalene u Ivancu, na Gradskom trgu u Kutini, na Trgu Portarata u Puli, na Trsatu u Rijeci, u svetištu Gospe od Otoka u Solinu, na Sustipanu, ispred Rodilišta te ispred klinike CITO na Trsteniku u Splitu, na Franjevačkom trgu u Studencima te ispred zagrebačke katedrale.

Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja –15 sati, „sat Milosrđa“ –također je stalno.

Nakane ovogodišnje molitve su: za svećenike da budu vjerni navjestitelji Božjega milosrđa u duhu poziva što ga je posredovala sv. Faustina (usp. Dnevnik sv. Faustine br. 1521), za mir u svijetu osobito u zemljama Bliskog Istoku i za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za čitav svijet, kao i na Papinu molitvenu nakanu za rujan: Ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca koji su najveće bogatstvo kontinenta.

Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je nadbiskup Łódźske nadbiskupije u Poljskoj Grzegorz Ryś.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu