Budi dio naše mreže
Izbornik

Jedanaesti dan manifestacije Dani kršćanske kulture u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

16.04.2019. 10:51

Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja.

Filmski program ovogodišnje manifestacije Dani kršćanske kulture bit će zaključen projekcijom igrano- dokumentarnog filma “Preporučena posveta” scenarista i redatelja Gorana Matića. Projekcija će se održati u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 18 sati. Svečano zatvaranje ovogodišnje manifestacije i dodjela nagrade “Andrija Buvina” bit će upriličeni u ordinarijatu Splitsko-makarske nadbiskupije, u dvorani Ivana Pavla II. s početkom u 19 sati. U programu svečanog zatvaranja sudjelovat će ovogodišnja dobitnica nagrade “Andrija Buvina” za izniman doprinos kršćanskoj kulturi Ksenija Abramović, zatim splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić te predstavnici organizatora i pokrovitelja. Program će glazbeno popratiti ansambl Trio ConCerto: sopranistica Branka Pleština Stanić, sopranistica Ida Bilić i orguljaš Mirko Jankov.

Šibenski dio programa manifestacije bit će zaključen predavanjem Nevena Skroze “O povijesti nastanka i djelovanju žudija (čuvara Božjega groba) u Šepurini”. Program će se održati u crkvi Sv. Jelene u Šepurinama s početkom u 18.30 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu