Budi dio naše mreže
Izbornik

Kanonizacija Pavla VI. i nadbiskupa Romera

14.10.2018. 11:45

Papa će u nedjelju 14. listopada proglasiti svetima papu Montinija i nadbiskupa Romera.

Osim pape Pavla VI. i nadbiskupa Romera, svetima će istoga dana biti proglašeni dijecezanski svećenici Francesco Spinelli, utemeljitelj Družbe Sestara klanjateljica Presvetog Oltarskog sakramenta i Vincenzo Romano, te Maria Caterina Kasper, djevica, utemeljiteljica družbe Sestara službenica Isusa Krista i Nazaria Ignazia od svete Terezije od Isusa (svjetovnog imena Nazaria Ignazia March Mesa), djevica, utemeljiteljica Kongregacije sestara Misioneras Cruzadas de la Iglesia i talijanski mladić Nunzio Sulprizio.

Svečanost proglašenja svetima sedmero blaženika održat će se na 28. nedjelju kroz godinu 14. listopada u 10.15 sati na prostoru ispred bazilike Sv. Petra u Vatikanu.

Pavao VI. (Giovanni Battista Montini) rođen je 1897. Umro je u papinskoj rezidenciji u Castelgandolfu 6. kolovoza 1978. Papinsku je službu vršio 15 godina. Za proglašenje svetim Pavla VI. bilo je presudno čudo koje se po njegovu zagovoru dogodilo 2014. kada je nerođeno dijete na neobjašnjiv način ozdravilo u utrobi majke.

Nadbiskup San Salvadora Oscar Romero ubijen je 24. ožujka 1980. za vrijeme mise. Tijekom svoje trogodišnje nadbiskupske službe bio je glasom najsiromašnijih u svojoj zemlji, koji su najteže bili pogođeni sukobom između vladinih snaga i gerilskih skupina u kojem su život izgubile tisuće ljudi.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu