Budi dio naše mreže
Izbornik

Katehetska škola za odgojitelje u vjeri u predškolskim ustanovama: Suradnja s roditeljima u vjerskom odgoju djece

09.11.2018. - 10.11.2018.

Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, organizira Katehetsku školu za odgojitelje u vjeri u predškolskim ustanovama o temi: Suradnja s roditeljima u vjerskom odgoju djece.

Škola će se održati 9. i 10. studenoga u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu.

Molitveni početak Škole je petak 9. studenoga – od 16.30 – 17.30 sati, nastup DV Vrapčić, Drnje, pozdravi i uvod u Škole. Slijedi predavanje „Vjerski odgoj za Život. Uloga i značenje obitelji i odgojitelja u vjeri u vjerskom odgoju djeteta“ doc. dr. Taras Barščevski i zatim tematska rasprava. Euharistijsko slavlje je u 19 sati.

U subotu 10. studenoga molitveni početak u 8.30 sati animira DV Grigor. U 9 sati predavanje „Komunikacijski uvjeti za partnerstvo i suradnju s roditeljima“ održat će Mirjana Milanović, prof. psih. i paed. Slijedi tematska rasprava i stanka.

U 10.30 počinju pedagoške radionice koje se nastavljaju i nakon odmora u 12 sati.

Pedagoške radionice: DV Vrbik: Svjedočka dimenzija vjere u susretu odgojitelja i roditelja, voditeljica: Mirna Rosandić; DV Leptir: Roditelj i odgojitelj – partner i suradnik u odgoju djeteta, voditeljice: Mišela Combaj i Natalija Tarandek; DV Sv. Male Terezije: Djeca na krilima vjere roditelja i  odgojitelja, voditeljica: s. Katarina Pišković; DV Dubrovnik – Radost: Naših prvih 5, voditeljice: Vesna Ribić i Dijana Tot; DV Bukovac: Komunikacijski roditeljski sastanak kao bitan aspekt suradnje s roditeljima, voditeljice: Diana Doerma Duvnjak i Lana Očko; DV Sunčev sjaj-Nazaret, Đakovo: Duhovni susreti s roditeljima u došašću, voditeljica: s.- Jelica Đuzel; Poziv na svetost u obitelji kroz duhovnost i duhovitos, voditelji: Rafaela Mrdjen-Hodžić i Petar-Krešimir Hodžić; Kvalitetnom komunikacijom do suradnje s roditeljima, voditeljica: dr. Suzana Vrhovski Peran; Konstruktivno podučavati pomoću Ja izjava, voditeljica Vesna Gračner; Suradnja s roditeljima djece s teškoćama u razvoju, voditeljica: Ana Vukasović.

U 15.30 sati slijede izvješća iz pedagoških radionica a u 16.30 sati je plenarna rasprava o aktualnoj problematici i zaključci Škole.

Prijave elektroničkim putem na stranici Agencije za odgoj i obrazovanje  www.ettaedu.azoo.hr

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu