Budi dio naše mreže
Izbornik

Kćeri Milosrđa Trećeg samostanskog reda sv. Franje slave 100. obljetnicu začetka Družbe

24.03.2019. - 25.03.2019.

Blato, (IKA) – Kćeri Milosrđa Trećeg samostanskog reda sv. Franje proslavljaju 100. obljetnicu začetka Družbe. Središnja proslava bit će 24. i 25. ožujka u Blatu na Korčuli, rodnom mjestu utemeljiteljice bl. Marije Propetog Petković u kojem se sada nalazi i njezino svetište.

Budući da su nakon završetka Prvoga svjetskoga rata talijanske sestre službenice Milosrđa napustile svoj Zavod i mjesto Blato, tadašnji dubrovački biskup Josip Marčelić zamolio je Mariju da sa svojim kolegicama koje su bile spremne slijediti put služenja siromašnoj i ostavljenoj djeci, useli u napušteni Zavod i u njemu nastavi voditi pučku kuhinju u kojoj je ona već i prije surađivala. Tako je na Blagovijest 25. ožujka 1919. godine Marija s pet djevojaka iz Blata i Vele Luke, pod vodstvom biskupa Marčelića, započela put koji je vodio utemeljenju nove redovničke Družbe u Blatu, što se i ostvarilo 4. listopada 1920. godine.

Proslava počinje u nedjelju 24. ožujka u 18 sati euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Svih svetih u Blatu koje će predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić. U 19.15 sati u Domu kulture upriličit će se promocija slikovnice i bojanke „Miloj djeci“.

U samostanskoj kapeli Krista Kralja u 21.30 počet će cjelonoćno euharistijsko klanjanje u kojem će se zahvaljivati za dar Družbe. U molitvi pred Presvetim do pola noći izmjenjivat će se članovi velikog župnog zbora, članice Trećeg reda sv. Franje, grupa molitelja „Bl. Mariji Propetog“ i članovi Schoenstattskog pokreta, bratimi bratovština Svih svetih i Svete Vincence te članovi Neokatekumenskog puta. Nakon ponoći u molitvi će se izmjenjivati redovnice te Družbe, a klanjanje će završiti euharistijskim slavljem u 7 sati.

„Pozivamo župljane i goste da pred Presvetim zahvaljujemo Gospodinu za dar Družbe i sve milosti koje smo po njoj zadobili i da molimo za daljnji hod tog Božjeg djela“, pozivaju kćeri Milosrđa.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu