Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert klasične glazbe u petrinjskoj crkvi

29.05.2020. 19:30

U petak 29. svibnja s početkom u 19.30 sati u petrinjskoj župnoj crkvi Svetog Lovre nastupit će sopranistica Arijana Gigliani Philipp i orguljaš Edmund Andler-Borić po rođenju Zadranin, a po podrijetlu Petrinjac. Već čitav niz godina dvoje glazbenika vrlo uspješno surađuju nastupajući po Hrvatskoj. 

Arijana Gigliani Philipp rođena je u Sarajevu gdje je učila violinu i pjevanje, a u Zagrebu diplomirala solo pjevanje. Redovno nastupa po Hrvatskoj i inozemstvu kao vrsna sopranistica i kao solistica i kao komorna glazbenica. Ostvarila je čitav niz nagrada i priznanja. Slovi za jednu od boljih vokalnih pedagoga u Hrvatskoj. Snimila je i CD s pijanistom Ivanom Batošem i klarinetistom Brunom Philippom. 

Zadranin po rođenju i odrastanju, no petrinjskog podrijetla Edmund Andler-Borić sa zagrebačkom adresom također već je dobro znan hrvatskoj publici i kao koncertni orguljaš i kao pokretač niza festivala i projekata vezanih uz orgulje i hrvatsku kulturnu baštinu. Redovno koncertira po Hrvatskoj i inozemstvu gdje se već predstavio po Europi, SAD-u, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Izraelu i JAR-u. Croatia Records mu je izdala pet solističkih CD-ova do sad, a Cantus jedan CD. Pokretač je i umjetnički voditelj festivala Orgulje zagrebačke katedrale. Dobitnik je raznih nagrada i priznanja. Na programu u Petrinji na orguljama tvrtke Heferer izvest će skladbe Vivaldija, Bacha, Lučića, Stamma, Gomeza, Mascagnija, Verdija.

Koncert je u organizaciji Hrvatskog doma u Petrinji i Župe sv. Lovre, a uz podršku Ministarstva kulture i Grada Petrinje.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu