Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert sakralne zborske glazbe u Čakovcu

09.11.2019. 19:29
Čakovec

U subotu 9. studenoga u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa Čakovec s početkom u 19.30 sati održat će se koncert sakralne zborske glazbe u sklopu projekta “Furjonova zviezda“.

Projekt se realizira u suradnji Općine Dekanovec i Instituta “Ars musica“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva RH i Međimurske županije.

Cilj projekta je sačuvati kulturnu baštinu međimurskog kraja kroz suvremene obrade tradicijskih tekstova i napjeva školovanog crkvenog glazbenika, kantora Florijana Andrašeca (1888. – 1962.).

Za koncerte projekta angažiraju se skladatelji i zborovi koji nisu iz Međimurja kako bi imali prilike bolje upoznati međimursku popijevku, uvrstiti nove skladbe inspirirane međimurskim melodijama u svoj repertaoar te prezentirati međimursko naslijeđe u drugim mjestima.

HPD “Bijaćka vila“ – Kaštela će u sklopu cijelovečernjeg koncerta premijerno izvesti sakralnu skladbu “Lepšega imena gdo bi zreči mogel“. Tekst i glazbu je napisao sam kantor Andrašec, a obradu poznati hrvatski skladatelj i dirigent Vlado Sunko.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu