Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert violinista Gorana Končara i orguljaša Edmunda Andler-Borića u Ozlju

25.04.2019. 19:00

U četvrtak 25. travnja s početkom u 19 sati proslavljeni violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Andler-Borić održat će koncert u župnoj crkvi Sv. Vida u Ozlju.

Koncert ima dvostruku dimenziju, održava se povodom Dana grada Ozlja, ali i na sjećanje povodom pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Gradu

Violinist Goran Končar profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te jedan od najangažiranijih naših violinista u Hrvatskoj i svijetu. Gostuje na svim kontinentima kao solist i komorni glazbenik. Orguljaš Edmund Andler-Borić umjetnički je voditelj našeag najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, te kao koncertni orguljaš nastupa redovno u Hrvatskoj, Europi, Bliskom istoku, Rusiji, Ukrajini, itd. Na programu koncerta u Ozlju naći će se skladbe: Handela, Vitalija, Marcella, ali i čitavog niza hrvatskih skladatelja: Miletića, Motovunjanina, Bajamontija, te hrvatskih franjevačkih anonimnih skladatelja 18. stoljeća. Ulaz na koncert je slobodan.

Koncert se održava uz podršku Ministarstva kulture RH, a u organizaciji Zavičajnog muzeja Ozalj i župe Ozalj.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu