Budi dio naše mreže
Izbornik

Konferencija za novinare o humanitarnoj akciji za Udrugu za sindrom Down‐Rijeka 21

07.06.2023. 10:00
Rijeka

Rijeka, (IKA) – U prostorima Udruge za sindrom Down‐Rijeka 21, Užarska 2, u srijedu 7. lipnja u 10 sati bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti najavljena humanitarna akcija u kojoj će učenici i učitelji, Caritas i svi građani dobre volje prikupljati sredstva za pomoć Udruzi za sindrom Down ‐ Rijeka 21.

Humanitarni projekt pod nazivom „Sv. Vida srcem nosi i njime se ponosi“ odvija se u organizaciji Riječke nadbiskupije, Katehetskog ureda i Caritasa. Nositelji projekta su vjeroučitelji i polaznici vjeronauka, ali okupit će sve učenike i učitelje dobre volje iz 30 osnovnih i srednjih škola.

Novinarima će akciju i potrebe Udruge predstaviti Ana Buneta, voditeljica Udruge za sindrom Down te Ksenija Rukavina Kovačević, predstojnica Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije.

Učenici su u svojim školama već oslikali majice motivima koji su povezani s gradom i njegovim zaštitnikom sv. Vidom. Oslikane majice će u danima sv. Vida od 13. do 15. lipnja u štandu na Korzu biti ponuđene po promotivnoj cijeni, a prikupljena sredstva bit će donirana za potrebe Udruge za sindrom Down‐Rijeka 21.

U Danima sv. Vida od 5. do 20. lipnja pomoći je moguće i uplatom sredstava na žiro račun kojega je Caritas nadbiskupije Rijeka otvorio za ovu humanitarnu akciju: HR4223400091511234156

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu