Budi dio naše mreže
Izbornik

Marijin put u Klenovniku u znaku 350. obljetnice

15.05.2022. 15:00
Klenovnik

Prigodom 350. obljetnice postavljanja jedinstvenih pilova u srednjoeuropskom prostoru održat će se u nedjelju 15. svibnja svibanjski Marijin put u Klenovniku s početkom u 15 sati. Hodočasnici će se okupiti kod kipa sv. Ivana Nepomuka u središtu Klenovnika te započeti pobožnost molitve krunice i hoda Marijinim putem prema kapeli sv. Vuka. Po završetku pobožnosti slavit će se misa u kapeli sv. Vuka.

Grof Ivan IV. Drašković dao je postaviti prije 350 godina, od dvorca u Klenovniku do hodočasničke kapele sv. Vuka u Vukovoju, petnaest kamenih pilova s prikazima radosnih, žalosnih i slavnih otajstava krunice. Tijekom stoljeća pilovi su više puta obnavljani, a posljednja obnova bila je od 2008. do 2015. godine, kada su četiri pila rekonstruirana na temelju izvornog izgleda prikaza otajstava, a 11 postaja isklesano je u kamenu na nov način.

Otkad se od 2008. godine redovito održavaju pobožnosti u Marijinim mjesecima, svibnju i listopadu, tisuće hodočasnika prošle su tim ambijentalnim sklopom Marijina puta razmatrajući otajstva života, smrti i uskrsnuća Isusa Krista i njegove majke Blažene Djevice Marije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu