Budi dio naše mreže
Izbornik

Međunarodna konferencija o diplomatskim aktivnostima povijesnih država Europe sa Svetom Stolicom

29.11.2021. - 30.11.2021.
Zagreb

Zagreb, (IKA) – Međunarodna konferencija „From Words to Acst: Written Sources for the Reconstruction and Understanding of Diplomatic Negotiations“ održat će se 29. i 30. studenoga u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu.

Konferencija će okupiti više od dvadeset domaćih i međunarodnih povjesničara koji se bave političkim diplomacijama različitih europskih država sa Svetom Stolicom. Podijeljena je u šest sekcija koje će u dva radna dana obraditi povijesne teme od Srednjeg vijeka do poslijeratne diplomacije XX. stoljeća. Teme predavanja obuhvaćaju diplomatske aktivnosti povijesnih država s područja današnje Europe sa Svetom Stolicom koje su diplomatskim političkim i/ili crkvenim diplomacijama vezane na područje oko Istočnog Jadrana.

U sklopu konferencije održat će se i predstavljanje triju knjiga o kojima će govoriti prof. dr. Ivo Goldstein, prof. dr. Ivica Šute i dr. Jadranka Neralić.

Konferencija je u organizaciji projekta „Moderne europske diplomacije i istočnojadranski prostor“ financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost te prijavljenog pri Hrvatskom institutu za povijest (voditeljica projekta dr. sc. Jadranka Neralić).

Zbog mjera koje su na snazi uvjetovane aktualnom Covid-19 pandemijom broj sudionika je ograničen stoga se zainteresirani trebaju registrirati na niže navedenom linku za registraciju. Registrirani sudionici će podatke za sudjelovanje na video-konferenciji putem zoom-platforme dobiti na e-mail adresu nekoliko dana prije konferencije.

Sve o konferenciji možete pronaći na web-stranici:

https://medea.isp.hr/2021/10/11/international-conference-from-words-to-acts-zagreb-29-to-30-november-2021/

Registracija sudionika: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerc56D3BO8gQNDayHRmX_ElM0LiY3JQmH9zTiGERyVdwSamg/viewform?usp=pp_url

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu