Budi dio naše mreže
Izbornik

Međunarodni znanstveni skup „Franjevački velikani" o sv. Bonaventuri

19.10.2018. - 20.10.2018.

Zagreb, (IKA) – Katedra za dogmatsku teologiju i Katedra crkvene povijesti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (KBF) započele su s organiziranjem znanstvenog skupa pod nazivom „Franjevački velikani“, kojim se želi predstaviti i bolje upoznati pojedine velikane Franjevačkog reda, posebice na području teologije i filozofije, ali i drugih znanstvenih područja kojima su se bavili.

Do sada su održana četiri znanstvena skupa, od kojih su tri bila posvećena Rogeru Baconu, Aleksandru Haleškom i Robertu Grossetesti, te posljednji, koji je bio međunarodni, prvom hrvatskom svecu franjevcu Nikoli Taveliću, gdje je suorganizator bio Studium Biblicum Franciscanum – Custodia di Terra Santa.

Peti (V.) međunarodni znanstveni skup „Franjevački velikani” o sv. Bonaventuri održat će se u Zagrebu 19. i 20. listopada u Dvorani II. Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Program počinje 19. listopada u 9 sati.

Organizator skupa je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a suorganizatori su Franjevačka teologija u Sarajevu te Pontificia Università Antonianum i Pontificia Facoltà Teologica „S. Bonaventura“ – Seraphicum u Rimu.

Kao suorganizatori skup će podržati Vijeće franjevačkih zajednica Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu