Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za dr. sc. Vikicu Vujica

29.05.2020. 07:30

Dubrovnik, (IKA) – U katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u petak, 29. svibnja u 7.30 sati služit će se misa za nedavno preminulu dr. sc. Vikicu Vujica, koja je do 2018. godine vodila Ured za pastoral braka i obitelji Dubrovačke biskupije te i nakon toga bila suradnica u pastoralu rastavljenih i raznim drugim biskupijskim projektima. Misu će predslaviti dubrovački biskup Mate Uzinić.

Vikica Vujica rođena je u Kaknju 1977. godine, kao najstarije od troje djece u obitelji Ane i pok. Nikice. U Brestovskom je završila osnovnu školu, a u Kiseljaku srednju školu nakon čega je 1996. godine upisala je studij teologije na Visokoj teološkoj školi u Sarajevu. Nakon završetka teologije 2002. godine počela je raditi u Katoličkom tjedniku i Srednjoj školi u Kiseljaku.

Odlazi na studij u Rim 2004. godine, gdje 2007. godine završava licencijat iz Misiologije koji je bio veoma dobro ocijenjen i objavljen u izdavačkoj kući Casini Editore (Rim) pod naslovom „Ermeneutica della religione e l’evento del dialogo in Raimon Panikkar“. Doktorski studij na Papinskom učilištu Gregoriana upisuje 2008. godine, a 2011. godine se vraća u Sarajevo i radi na Katoličkom bogoslovnom fakultetu kao asistent na katedri Fundamentalne teologije.

U Dubrovnik dolazi 2016. godine i radi kao pročelnica Ureda za pastoral braka i obitelji i za informiranje, savjetovanje i posredovanje u pastoralu rastavljenih. Na Fakultetu misiologije Papinskog sveučilišta Gregoriana 28. lipnja 2017. obranila je doktorsku disertaciju na temu „Misticismo per il dialogo interreligioso: Una proposta attraverso gli studi di Raimon Panikkar e Thomas Merton“ – Misticizam za međureligijski dijalog: prijedlog kroz studij Raimona Panikkara i Thomasa Mertona“.

Iz Dubrovnika odlazi u jesen 2018. godine u Zadar gdje je predavala kratko na Teološko-katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru, a zatim od jeseni 2019. godine radi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, na Odjelu za studentski standard i potporu studentima.

I nakon odlaska iz Dubrovnika ostala je povezana s Dubrovačkom biskupijom kao suradnik u pastoralu rastavljenih i raznim drugim projektima. Bila je jedan od važnih suradnika na pokretanju Ljetne teološke škole koja se održala prošle godine u Dubrovniku, ali i višegodišnja volonterka na programima za mlade na ljetnim kampovima za djecu na Šipanu i Mljetovanju, gdje je često služila kuhajući. Pružala je podršku u svemu što je osjećala da interpretira viziju Crkve u koju je vjerovala, nesebično darujući svoje znanje, vrijeme i ljubav.

Iznenada je preminula u petak 8. svibnja u Zagrebu, u 44. godini života, a pokopana je u četvrtak 14. svibnja u rodnom Brestovskom u Bosni i Hercegovini.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu