Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijski tjedan u Riječkoj nadbiskupiji

18.10.2021. - 24.10.2021.
Rijeka

Crkva u nedjelju 24. listopada 2021. slavi 95. Svjetski dan misija – Misijsku nedjelju. Vjernici su tu nedjelju pozvani na molitvenu i materijalnu pomoć misionarima i misionarkama koji djeluju u siromašnim zemljama Afrike, Azije, Latinske Amerike, Oceanije i Europe. Geslo ovogodišnjeg Svjetskog misijskog dana je: Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo (Dj 4,20). U tom duhu, Povjerenstvo za misije Riječke nadbiskupije organizira misijski tjedan u samostanskim kapelama Riječke nadbiskupije u kojima djeluju ženske redovničke zajednice. Molit će se misijska krunica, slaviti misa i organizirati euharistijsko klanjanje za misije, misionare i misionarke.

PROGRAM:

Ovogodišnji Misijski tjedan započinje u ponedjeljak 18. listopada u Katoličkoj osnovnoj školi „Josip Pavlišić“. Školarci će u 9 sati moliti krunicu za misije i misionare u okviru projekta Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije „Milijun djece moli krunicu za jedinstvo i mir“.

U utorak 19. listopada, u suradnji s Uredom za pastoral mladih slavit će se misa i održati klanjanje za misije i misionare u crkvi sv. Jeronima u Rijeci. Početak je u 18:30. Predvodit će starješina dominikanskog samostana fra Ivan Dominik Iličić.

U srijedu 20. listopada misa će biti služena u samostanu Službenice Euharistijskog Srca Isusova i Marijina – OMNIA DEO na Trsatu s početkom 8 sati. Predslavit će nadbiskupijski vikar za kler don Vjekoslav Đapić.

U četvrtak 21. listopada misa će biti slavljena u samostanskoj kapeli Družbe Sestre Presvetog Srca Isusova na Pomeriju s početkom u 18 sati. Predslavit će generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. Mario Tomljanović.

U petak 20. listopada misa će se slaviti u samostanskoj kapeli sv. Josipa Družbe sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskoga (Kresnikova 15). Predslavit će ravnatelj Salezijanske klasične gimnazije don Dragutin Detić, a početak je u 18:30.

U subotu 23. listopada misu u 18 sati u samostanskoj kapeli Kuće matice Družbe Sestre Presvetog Srca Isusova na Donjoj Drenovi predslavit će dušebrižnik Družbe mons. Nikola Imbrišak.

Posljednjega dana Misijskog tjedna, u nedjelju 24. listopada, kada se slavi Svjetski dan misija, svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida u Rijeci u 11 sati predslavit će riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić. Nakon slavlja, djeca školske dramske skupine KOŠ „Josip Pavlišić“ u Rijeci izvest će igrokaz o temi misija. Također, vjernici će moći čuti svjedočanstvo hrvatske misionarke s. Mirjam Filipović, redovnice Družbe Služavki Kristovih koja djeluje u Haitiju.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu