Budi dio naše mreže
Izbornik

Misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“

17.10.2021. 19:30
Zagreb

Misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“ u nedjelju 17. listopada s početkom u 19.30 sati u crkvi Sv. Blaža u Zagrebu predvodi vlč. dr. sc. Jakov Rađa, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta.

U liturgiji će sudjelovati pjevači Zbora Opere u Zagrebu i HRT-a, te solisti opere i dramski glumci iz Zagreba.

Zaziv Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“ odgovor je na nadahnuće pjevača, glazbenika, dramskih glumaca i drugih umjetnika da na početku glazbeno scenske sezone uzdignu svoja srca Bogu u želji da mu zahvale na darovanim talentima po kojima se čovjeku otkriva ljepota. Papa Franjo u svojem je obraćanju umjetnicima rekao da se bez lijepoga ne može razumjeti Evanđelje, a da upravo umjetnici pomažu shvatiti što je ljepota. Molitvom Duhu Svetomu na početku nove sezone stvaranja i nastupanja izvođači raznih umjetničkih smjerova želje predati svoje talente Bogu kako bi ispunjeni snagom Duha Svetoga mogli svojim radom dodirnuti srca onih koje će susresti kroz nadolazeću glazbeno scensku sezonu.

Umjetnici su na poseban način osjetili posljedice ograničenja uzrokovanih pandemijom. Zatvaranja, otkazivanja, smanjenja mogućnosti nastupanja nisu samo ugrozila njihovu egzistenciju, već dovela mnoge izvođače u kušnju o smislu svojega života i poziva. Stoga je Zaziv Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“ prilika za duhovnu obnovu za kojom mnogi umjetnici tragaju u ovim izazovnim vremenima. Samo produhovljen čovjek može dodirnuti srce bližnjega i obradovati ga ljubavlju, dobrotom i mirom, ističu organizatori.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu