Budi dio naše mreže
Izbornik

Mjesec hrvatske knjige u Biskupijskoj knjižnici u Varaždinu

15.10.2021. 19:00
Varaždin

Varaždin, (IKA) – Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenog i u tom se periodu kroz raznovrsne i brojne programe promiče kulturu čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti. Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru Godine čitanja, tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a geslo je: Ajmo hrvati se s knjigom!

Geslo ima dvostruku konotaciju – asocira na hrvatsku književnost i na šaljiv način daje poticaj pojedincima da se uhvate u koštac s knjigom i čitanjem.

U Biskupijskoj knjižnici Varaždin Mjesec hrvatske knjige obilježit će se prigodnim programom kroz četiri susreta promovirajući hrvatske katoličke autore raznih profila kako bi se uputilo na različitost pristupa i tema kojima se bave autori/gosti.

Hodogram:

15. 10. 2021. u 19 sati u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije

– otvorenje Mjeseca hrvatske knjige 2021.

– večer s autorom: prof.dr.sc. Tonči Matulić, svećenik, znanstvenik, dobitnik nagrade Hrvatske knjiga godine za knjigu Metamorfoze kulture

22. 10. 2021. u 19 sati u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije

– večer s autorom: don Damir Stojić – svećenik, pastoralac, bavi se popularnim temama, jedan od najčitanijih autora u Biskupijskoj knjižnici Varaždin

29. 10. 2021. u 19 sati u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije

– predstavljanje Zbornika o Ljubomiru Marakoviću – predstavljači: prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, Tomislav Vodička, prof., Ernest Fišer

Ljubomir Maraković – pomalo zaboravljen autor čija se osobna biblioteka čuva u Biskupijskoj knjižnici Varaždin. Izuzetno važan i plodan autor, književni i kazališni kritičar u kontekstu Hrvatskog katoličkog pokreta.

5. 11. 2021. u 19 sati u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije

– večer s autorom: Miro Gavran – suvremeni hrvatski autor beletristike, djela su mu prevedena na više od 40 jezika, pisac psihološko-egzistencijalnih romana inspiriranih Biblijom.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu