Budi dio naše mreže
Izbornik

Mjuzikl „Amadea“ o blagopokojnoj majci M. Amadeji Pavlović

19.09.2021. 19:30
Rijeka

U povodu obilježavanja 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović (1895. – 1971.), Milosrdne sestre Svetoga Križa u nedjelju 19. rujna u 19 sati u crkvi Marije Pomoćnice u Rijeci (Vukovarska ulica 62.) bit će izveden mjuzikl „Amadea“.  Libreto i glazbu potpisuje Dario Balekić, režiju Areta Ćurković.

Godine 1943. Amadei Pavlović vršila je službu provincijske poglavarice Milosrdnih sestara Svetoga Križa u osobito teškim vremenima za Crkvu (1943. – 1955.). Bez straha štitila je sestre od raznih pritisaka komunističkoga režima. Unatoč svim nevoljama i poteškoćama, majka M. Amadeja učinila je sve da bi prvenstveno očuvala dobar redovnički duh kod svojih sestara, a time i samu redovničku zajednicu.

U progonima Drugoga svjetskog rata hrabro je spasila život jednoj židovskoj djevojčici, zbog čega joj je 2009. godine posmrtno dodijeljen naslov Pravednice među narodima.

Razvila je prijateljsku i duhovnu suradnju sa zagrebačkim nadbiskupom bl. Alojzijem Stepincem, ali i s pravoslavnim episkopom sv. Varnavom Nastićem.

Po isteku službe provincijalne poglavarice, obnašala je službu kućne poglavarice na Sušaku (1955. – 1959.) i odgojiteljice redovničkoga podmlatka u Zagrebu (1959. –  1966.). Umrla je na Sušaku 1971. godine. Za sobom je ostavila glas uzorne i svete redovnice, kojoj se mnogi i danas u molitvama obraćaju za zagovor.

Prožete zahvalnošću prema Bogu, u ime svih sestara koje su ugradile svoj život u povijest Hrvatske provincije i u ime nas, koje danas nastavljamo tim putem, izvođenjem ovoga Mjuzikla Amadea željele bismo oživjeti spomen na lik majke M. Amadeje i njeno djelovanje, poručuju iz družbe Milosrdnih sestara Svetoga Križa.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu