Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Josipovu svetištu u Karlovcu

20.01.2020. 18:30
Karlovac

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana od 18. do 25. siječnja održava se pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2) u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

U ponedjeljak 20. siječnja u svetištu Sv. Josipa u Karlovcu (Boškovićeva 36, Dubovac) u 18.30 sati bit će euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom. Molitveno slavlje predvodi prof. dr. Daniel Patafta, OFM, član povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog, u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom i članom Povjerenstva, protojerejom stavroforom Željkom Pajićem, župnikom grkokatoličke župe sv. Križa u Karlovcu uz nazočnost predstavnika Srpske pravoslavne Crkve protojereja stavrofora Petra Olujića, umirovljenoga sisačkoga svećenika.

Priručnik za molitvu za jedinstvo kršćana 2020., koji su koncipirale kršćanske crkve na Malti, u hrvatskom je prijevodu priredilo i objavilo Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, u tiskanom se obliku može nabaviti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, a u elektroničkom obliku, u Wordu i PDF-u, dostupan je na mrežnoj stranici: https://karmel.hr/?p=15290.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu