Budi dio naše mreže
Izbornik

Mostar: Izložba knjiga uz književno-glazbenu večer

12.02.2019. 19:00

Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizma u BiH organizira Memento književno-glazbenu večer uz izložbu knjiga o temi komunističkoga totalitarizma „Istinom do pomirbe“ u utorak 12.veljače u 19 sati u maloj dvorani i holu HD hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U programu sudjeluju renomirani književnici, povjesničari, autori, novinari i glazbenici koji su svojim djelima zainteresirali širu javnost i otvorili prozore istine, zalažući se za nedovoljno zastupljene teme o totalitarizmima, a posebno o komunističkom režimu koji je ostavio najveće posljedice zla na tim prostorima.

Prigoda je to čuti profesora povijesti Antu Čuvala, književnika Miljenka Stojića, publicistu i novinara Stanislava Vukorepa, povjesničara Hrvoja Mandića i književnicu Anitu Martinac. Ulomak iz nagrađene pripovijetke o stradanju fratara u Mostaru 1945. govorit će Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela. Program će moderirati Višnja Spajić, novinarka Radiopostaje „Mir“ Međugorje, a u glazbenom dijelu programa nastupit će glazbenica Lucija Zovko skladbom „Pjesma o ljubavi“ i glazbenica Lucija Hrstić skladbom „Sveti pastiri“.

U sklopu programa organizirana je izložba knjiga autora koji su pisali o temi komunističkog totalitarizma, stradanju naroda i posljedicama, te bacili sasvim novo svjetlo na tu temu, a koju je nekadašnja jugoslavenska historiografija ranije obradila sukladno diktatima i interesima tada vladajuće Partije.

Većina izložbenih knjiga moći će se kupiti po promotivnoj cijeni.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu