Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić predvodi svečanu misu na 25. obljetnicu Oluje

05.08.2020. 11:30

Knin, (IKA) – U utorak i srijedu, 4. i 5. kolovoza, u Kninu će se održati središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Vojni ordinarijat (Vojno-redarstvena biskupija) u sklopu kninske proslave slavi svetkovinu svoje nebeske zaštitnice Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta.

U srijedu 5. kolovoza, svečanost počinje u 7 sati budnicom ulicama grada Knina. Državni i vojni uzvanici, hrvatski branitelji, drugi uzvanici i svi okupljeni na Trgu dr. Ante Starčevića prate putem video zida svečanost koja se odvija na najvišem platou na Kninskoj tvrđavi s početkom u 9.43. U 10.15 sati slijedi program polaganja vijenca i paljenje svijeća ispred spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95. Vojni ordinarij Jure Bogdan predvodi molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje. Slijede prigodna obraćanja visokih državnih dužnosnika i predstavnika hrvatskih branitelja ratnog zapovjednika u VRO „Oluja“ generala Ante Gotovine.

Koncelebriranu misu u crkvi Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu u 11.30 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u zajedništvu s vojnim ordinarijem Jurom Bogdanom, šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, kninskim franjevcima i drugim svećenicima. Misa će se slaviti za Domovinu s posebnom nakanom za sve duhovne i tjelesne potrebe njenih stanovnika, posebice hrvatskih branitelja, kako živih tako i preminulih.

I slavlje mise zbog pandemije koronavirusa regulirano je prema preporukama za održavanje javnih događanja i okupljanja te sa znatno smanjenim brojem sudionika. Vojni ordinarijat poziva vjernike i sve ljude dobre volje da u svojim domovima putem televizijskih prijenosa aktivno sudjeluju molitvom u misnome slavlju za Domovinu.

U prigodi slavlja 4. i 5. kolovoza, vojni i policijski kapelani će u dogovoru sa zapovjednicima postrojbi, odnosno načelnicima policijskih uprava organizirati misna slavlja i molitve za Domovinu.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu