Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Lingua predvodi slavlje svetkovine sv. Maura u Poreču

18.11.2019. - 21.11.2019.

O svetkovini sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, u četvrtak 21. studenoga, ove će godine svečano koncelebrirano misno slavlje predvoditi apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, uz koncelebraciju biskupa Riječke metropolije i svećenika Porečke i Pulske biskupije.  Misno slavlje u porečkoj katedrali započinje u 10.30 sati, a uslijedit će svečana procesija ulicama grada Poreča s relikvijama sv. Maura.

Svečano večernje misno slavlje u porečkoj katedrali s početkom u 18 sati predvodit će porečki i pulski ordinarij Dražen Kutleša. Nakon misnoga slavlja biskup će uručiti Biskupijska priznanja zaslužnim vjernicima laicima Porečke i Pulske biskupije.

Svetkovini prethodi trodnevna duhovna priprava koja će započeti u ponedjeljak 18. studenoga. Svakoga dana program će započeti pobožnošću krunice u 17.30 sati, te će u 18 sati uslijediti misno slavlje.

Prvoga dana trodnevnice misu će predvoditi preč. dr. Josip Grbac, umaški župnik i dekan Umaško-oprtaljskoga dekanata. Drugoga dana misu će predvoditi mons. Vilim Grbac, generalni vikar biskupije, rovinjski župnik, te dekan Rovinjsko-kanfanarskoga dekanata. Trećega dana trodnevnice misu će predvoditi preč. Mladen Matika, pazinski župnik i dekan Pazinskoga dekanata.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu