Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu

09.11.2019. - 23.11.2019.

Zagreb, (IKA) – Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje u suradnji s braniteljskih udrugama organizira od 9. do 23. studenoga obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu pod sloganom “I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR”.

Za subotu 9. studenoga predviđen je posjet gradu Vukovaru, obilazak mjesta stradanja i preuzimanje “Vukovarskog svjetla mira” u 11 sati u crkvi Sv. Filipa i Jakova koje se nosi u Zagreb.

U nedjelju 17. studenoga u 18 sati započet će jednakovremeno paljenje lampaša duž ulice grada Vukovara u Zagrebu (9 km). Središnji događaj bit će u 18.30 sati ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu, između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice, kod dvorane Vatroslav Lisinski, gdje će se, uz nazočnost svih sudionika, lampašima ispisati ime grada Vukovara, napraviti križ od lampiona i veliku svijeću (2 m) u sredini, simbolično, zapaliti “Vukovarskim svjetlom mira” donesenim iz Vukovara. Nakon paljenja lampiona, minutom šutnje i molitvom odat će se počast svima stradalima u obrani Vukovara i tog dijela Hrvatske. Kraći program podržat će dramski i glazbeni umjetnici.

Misa za sve branitelje i žrtve Vukovara, Škabrnje i domovine Hrvatske služit će se 18. studenoga u 19 sati u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode (za cijeli grad Zagreb). Nakon mise u 20 sati održat će se koncert “ZAPAMTITE VUKOVAR” uz sudjelovanje Simfonijskog orkestra Hrvatske vojske, Zbora i orkestra Policijske akademije, te hrvatskih dramskih i glazbenih umjetnika.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu