Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu

17.11.2018. - 18.11.2018.

Zagreb, (IKA) – Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje organizira u Zagrebu u suradnji s braniteljskih udrugama, pod sloganom “I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR” obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu od 10. do 24. studenoga.

Središnji događaj, već tradicionalno, u Zagrebu će biti paljenje lampaša uz ulicu grada Vukovara (9 km) uz sjeverni i južni kolnički trak u subotu 17. studenoga od 18 sati. Središnje mjesto događanja bit će između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod dvorane V. Lisinski gdje će se u 18.30 sati, uz nazočnost svih sudionika, lampašima ispisati ime grada Vukovara, napraviti križ od lampiona i veliku svijeću (2 m) u sredini, simbolično, zapaliti “Vukovarskim svijetlom mira” donesenim iz Vukovara.

Nakon paljenja lampiona, minutom šutnje i molitvom odat će se počast svima stradalima u obrani Vukovara i tog dijela Domovine Hrvatske.

Misa za sve branitelje i žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovine Hrvatske služit će se u nedjelju 18. studenoga u 19 sati u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode.

Nakon mise u 20 sati bit će koncert „Zapamtite Vukovar“ uz sudjelovanje Simfonijskog orkestra Hrvatske vojske, Zbora i orkestra Policijske akademije, te hrvatskih dramskih i glazbenih umjetnika.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu