Budi dio naše mreže
Izbornik

Obljetnica posvete kapele Hrvatskih mučenika na istočnoj Medvednici

18.10.2020. 12:00

Misom na otvorenom kod kapele Hrvatskih mučenika na istočnoj Medvednici, područje Lipa, u nedjelju 18. listopada s početkom u 12 sati obilježava se dvadeseta obljetnica posvećenja kapele.

Misno slavlje predvodit će umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak koji je godine 2000. i blagoslovio kapelu Hrvatskih mučenika, tada na službi zagrebačkoga pomoćnog biskupa.

Prigoda će to biti prisjetiti se kako je sve počelo: od prve inicijative počasnog predsjednika HPD „Lipa“, pokojnog Jose Rukavine davne 1993., traženja donacija kod mnogih dobrih ljudi i višegodišnje gradnje, do završetka i posvećenja na blagdan sv. Katarine, 25. studenoga, 2000.

Po završetku mise KUD „Dragutin Domjanić“ iz Vugrovca održat će kratki koncert.

Program obilježavanja nadopunit će se ponudom pečenih kestena i prigodnom dječjom kreativnom radionicom o temi kestena. Na 709 m visokoj Lipi Rogu bit će i podijeljene diplome Hrvatskoga planinarskog saveza o završenoj planinarskoj školi koju je u proteklih mjesec i pol dana pohađala nova generacija Lipaša.

Organizator događanja, HPD „Lipa“ Sesvete moli sve sudionike na ovom događanju da se odgovorno ponašaju u provedbi mjera fizičkog distanciranja prema epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje propisuju osiguranje općih i posebnih higijenskih i sigurnosnih uvjeta u svezi COVID-19.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu