Budi dio naše mreže
Izbornik

Orguljaški festival Banja Luka

26.05.2023. - 28.05.2023.
Banja Luka

Treći Orguljaški festival Banja Luka bit će održan od 26. do 28. svibnja 2023. Prvi koncert bit će u petak 26. svibnja u crkvi Marija Zvijezda u Banjoj Luci u 19 sati. To je najveća katolička crkva u Bosni i Hercegovini koja posjeduje jedne od najvećih i najljepših orgulja u BiH.

Na koncertima će se uz umjetničkog direktora i pokretača Festivala orguljaša Edmunda Andler-Borića predstaviti niz banjolučkih glazbenika te hrvatskih mladih glazbenika koji studiraju na Umjetničkoj akademiji Banja Luka: Ivona Šari, sopran, Lidija Bojinović, violina, Lucija Borković, sopran, Danka Ilić, sopran, Albina Smajlović-Tomić, sopran, Ivan Otašević, violina.

U subotu će biti održan koncert u katedrali sv. Bonaventure u 19 sati. Festival će završiti u nedjelju koncertom u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u 19 sati.

Festival se održava u organizaciji HKD-a Napredak podružnica Banja Luka, na čelu s predsjednicom podružnice i producenticom Festivala Ružicom Grozdić Ševarikom, pod pokroviteljstvom  dopredsjednika Republike Srpske Davora Pranjića.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu